De kwaliteit van een vouwmeter is te herkennen aan:

– Het materiaal
– De coating
– De opdruk van de latten
– De scharnieren

Materiaal & Coating

Stabila maakt sinds jaar en dag uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogwaardig beukenhout. Dit maakt de vouwmeter bijzonder stabiel. Bij het basismateriaal voor een houten vouwmeter is het, voor een optimale breukvastheid, van groot belang te kiezen voor kwaliteitshout dat goed opgeslagen heeft gelegen en een hoge elasticiteit heeft. Bij een kunststof vouwmeter wordt de langste levensduur verkregen door gebruik te maken van een met glasvezel versterkte kunststof.

De coating van de houten vouwmeter moet bestand zijn tegen alle eventuele ongunstige omstandigheden tijdens het gebruik, zoals vochtigheid, zonlicht en mechanische slijtage. Alleen zo kan een goede aflezing over een lange periode worden gegarandeerd.

beukenhout       coating

De opdruk van de latten

Een kwaliteitsvouwmeter herkent men al aan de opdruk op het eerste deel van de vouwmeter.

aanduiding

Let op de 3 belangrijke aanwijzingen:
1. De nauwkeurigheidsklasse, aangegeven met romeinse cijfers
2. De EG goedkeuringsnorm,de bevestiging van oorsprong, constructie en fabrikant, ofwel het merk.
3. De maataanduiding, het belangrijkste onderdeel, moet helder en duidelijk gedrukt zijn en een goed verschil aangeven tussen één- en decimaalgetallen. met aanduidingen (aan de boven- en onderrand) verhoogt het gebruiksgemak van de vouwmeter.

De scharnieren

Stabila gebruikt scharnieren van gehard verenstaal, waarmee een minimale tolerantie en een constant vering wordt gegarandeerd.

16 bevestigingen en 2 begrenzingsnokken zorgen voor een sterke verbinding en staan garant voor de nauwkeurigheid. De speciale constructie zorgt ervoor dat de scharnieren soepel bewegen en een lange levensduur hebben. Bij enkele modellen wordt gebruik gemaakt van glasvezel versterkt polyamide.

kwaliteit geenkwaliteit
Kwaliteitsmeter vs. slechte kwaliteit